Mijn winkelwagen

Sluiten
Ebben boomkwekerij en de laat coffee

Koffie & bomen: samen groeien naar een groenere toekomst

Bij de Laat coffee geloven we in duurzame oplossingen die zowel de natuur als de gemeenschap ten goede komen. Daarom zijn we trots om aan te kondigen dat we een nieuwe samenwerking zijn aangegaan met Dirk Ebben van Boomkwekerij Ebben. Een duurzame bomen kwekerij, die zijn producten levert door heel Europa. Zij gaan onze koffiezakken een tweede leven geven door ze volledig te hergebruiken.

 

Al meer dan 160 jaar een groene toekomst

Al sinds de eerste generatie heeft Boomkwekerij Ebben een duidelijke visie op groen en groenbeleving: Ze kweken bomen en planten op een duurzame manier, met respect voor de natuur. Bij het ontwerpen van o.a. (dak)tuinen, parken, gebouwen, en steden kiezen zij voor bomen, planten en begroeiing die bijdragen aan de biodiversiteit. Het familiebedrijf doet voortdurend onderzoek naar de toepassing van bomen in de openbare ruimte, waarbij de natuur altijd als inspiratiebron centraal staat. Bomen van Ebben kun je overal terug vinden: in parken, steden, rondom paleizen, ziekenhuizen, maar ook in dierentuinen en overheidsgebouwen. Met hun Tree Delivery zorgen zij ervoor dat hun bomen door heel Europa te vinden zijn.

Koffiezakken als beschermers van boomkluiten en stammen

Boomkwekerij Ebben staat bekend om hun inzet voor een groenere wereld. Net als wij zien ze afval als een waardevolle grondstof. Onze koffiezakken, die normaal gesproken na gebruik zouden worden weggegooid, worden nu onderdeel van het transportproces bij Ebben. De jute zakken worden ingezet om de wortelkluiten en stammen van bomen en planten te beschermen tijdens transport en opslag.

 

 

Waarom het inpakken van de kluit en stam zo belangrijk is

  • Wanneer een boom wordt verplaatst, bijvoorbeeld van de kwekerij naar een nieuwe locatie, kan de kluit (het deel van de boom met wortels en omringende aarde) kwetsbaar zijn voor schade. Door de kluit in te pakken in onze koffiezakken, wordt ze beschermd tegen uitdroging, schokken en andere beschadigingen tijdens het transport.
  • Het inpakken van de kluit helpt dus ook om het vocht in de kluit vast te houden, wat cruciaal is om de wortels gezond te houden.
  • Daarnaast is de kans op goede hergroei beter waneer de kluit ingepakt is met jute. Jute is bovendien geheel plantaardig. 
  • Zonnebrand bij bomen komt steeds vaker voor. Hierdoor raken de bastcellen beschadigd en ontstaan er scheuren in de stam. Deze schade verzwakt de boom en maakt hem vatbaarder voor ziekten en plagen. Door de stam in te pakken worden bomen beschermd tegen de zon.

 

Een win-win situatie

Door onze krachten te bundelen met Boomkwekerij Ebben, kunnen we niet alleen onze impact op het milieu verkleinen, maar ook bijdragen aan het kweken van bomen die onze leefomgeving groener en gezonder maken. 

Bij de Laat coffee zijn we altijd op zoek naar manieren om duurzaamheid in onze dagelijkse processen te integreren, en deze samenwerking is daar een prachtig voorbeeld van.

We kijken uit naar een langdurige samenwerking met Boomkwekerij Ebben en zijn benieuwd naar de positieve impact die we samen kunnen maken. Blijf ons volgen voor meer updates over deze en andere duurzame initiatieven!